Zamknij

Wicemistrz świata z biznesowym zacięciem

10:53, 08.04.2025 Aktualizacja: 10:54, 08.04.2025
Skomentuj

Po zakończeniu kariery sportowej nie narzeka Pan na brak zajęć, ponieważ działa Pan m.in.: w biznesie. Dlaczego zdecydował się Pan na otworzenie własnej restauracji Wołowina House?

Wyniknęło to z wieloletniego prowadzenia beach baru „Moloteka „w okresie letnim na plaży w Brzeźnie na obiekcie Stadionu Letniego w Gdańsku. W pewnym momencie miałem problem z kucharzami oraz ludźmi do obsługi obiektu, jeśli chodzi o ich sezonowe zatrudnianie. Dlatego pomyślałem o otwarciu restauracji, w której będą do dyspozycji przez cały rok. W kwestii profilu tego miejsca, to tak zdecydowałem po rozmowie z szefem kuchni, aby podążyć w stronę wołowiny oraz steków. Okazało się to dobrym rozwiązaniem. Po kilku zmianach obecnie restauracja działa na Kaszubach od 2,5 roku. Myślę, że to był strzał w dziesiątkę i jestem zadowolony z tego, jak funkcjonuje Wołowina House.

Co według Pana jest najważniejsze w prowadzeniu biznesu?

Przede wszystkim ludzie, którzy tworzą daną firmę oraz racjonalne prowadzenie biznesu. Do tego ważne jest mierzenie sił na zamiary. Często dostawałem propozycje, żeby otwierać kolejne restauracje, ale wychodzę z założenia, że lepiej jest prowadzić mniej interesów, ale za to z lepszym efektem. Dlatego skupiłem się na tym jednym punkcie Wołowiny House oraz innych projektach, w których jestem zaangażowany. Natomiast powtarzam pracownikom, że firma jest tylko nazwą, a jej fundament tworzy zespół. To jest wartość, którą cenię.

Ciąg dalszy wywiadu na stronie Partnera

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%